Ta en titt på den Internationella kampanjsidan!

Nu kan du gå in på www.unwater.org/worldwaterday och få massor med information och inspiration inför 2012-års Världsvattendag!

Vatten i Varenda Vara!

Det finns idag 7 miljarder människor på planeten,  och ytterligare 2 miljarder förväntas ansluta sig till år 2050. Statistiken säger att var och en av oss dricker mellan 2 till 4 liter vatten varje dag, men det mesta av vattnet vi konsumerar är ”inbäddat” i den mat vi äter: att producera 1 kilo nötkött till exempel förbrukar 15.000 liter vatten medan 1 kg vete ”dricker upp” 1500 liter.

När en miljard människor i världen redan lever i kronisk hunger, och vattenresurser på många håll är knappa, kan vi inte låtsas att problemet är ”någon annanstans”. Att hantera befolkningsökningen och garantera tillgång till näringsrik mat för alla kräver en rad åtgärder som vi alla kan hjälpa till med:

* Förbruka mindre av vatten-intensiva produkter! Ett par jeans, kräver 10 000 liter vatten!
* Minska det skandalösa matsvinnet: 30% av de livsmedel som produceras i världen äts aldrig, och det vatten som använts för produktionen gick definitivt till spillo!
* Producera mer mat av bättre kvalitet, med mindre vatten
* Äta en hälsosammare kost

Hur mycket vatten förbrukar Du varje dag?

Årets kampanj har temat: ”Hållbar vattenanvändning för tryggare matproduktion”

I alla steg av leveranskedjan, från producenter till konsumenter, kan åtgärder vidtas för att spara vatten och se till att det finns mat för alla.

Och Du? Vet du hur mycket vatten du faktiskt förbrukar varje dag? Hur kan du ändra din kost och minska ditt vatten-fotavtryck?

Var med och arrangera olika aktiviteter på din hemort kring FN’s Världsvattendag den 22 mars! Här på hemsidan kommer du fram tills dess att hitta tips och information som du kan ha nytta av i din planering. Hör gärna av dig via mail om du har frågor eller funderingar. Kontaktperson är jag,

Eva Emadén: eva.emaden@umea.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *