Filmer

Världsvattendagen, vad är det? Johan Kuylenstierna från Stockholm environment institute inleder en serie korta föreläsningar om vatten som går att se om du klickar här.

Vattenfrågor – flaskpost till forskare är en samling 17 kortare filmer som spelades in av Stockholms Universitet under 2013, året som FN utsågs till internationella året för vattensamarbete. Forskare svarar på frågor som ställts av femteklassare och syftet är att  visa på bredden av den vattenforskning som pågår vid universitetet. Filmerna handlar om allt från vatten i cellerna till vatten i rymden – och allt däremellan! Alla filmer går att se via: www.science.su.se/samverkan/filmer

Blue Gold – World Water Wars är en 90 min dokumentärfilm från 2008 om privatisering av vatten runt om i världen och konsekvenserna av detta. Filmen är på engelska (ej textad) och lämplig för gymnasieelever och är baserad på boken: ”Blue Gold: The Fight to Stop the Corporate Theft of the World’s Water” av Maude Barlow och Tony Clarke. Läs mer om filmen på det här  informationsbladet eller titta på trailern. Filmen kan köpas via hemsidan Blue Gold: World Water Wars.

Vattnets själ är en vacker utbildningsfilm från 2008 om vatten och dess egenskaper, gjord av naturfotografen Kurt Skoog. Filmen går att beställa direkt från Kurt via info@dynamofilm.se. Det går att se ett smakprov ur filmen på den här hemsidan: www.dynamofilm.se.

Vattnets lagring och rörelse i jord är en en serie kortare filmer som inkluderar demonstrationer och föreläsningar kring hur vatten transporteras och lagras i jordar. Filmerna får användas fritt för undervisning och information och finns att hämta från Uppsala Universitets hemsida: http://www.geo.uu.se/student/waterinsoil

Fler tips på filmer kommer uppdateras löpande, håll utkik!