Världsvattendagen är här – för 20:e gången!

Idag den 22 mars firas Världsvattendagen runt om i världen – fira du med…. kanske med att njuta av ett glas vatten! Skänk gärna också en slant till någon av de insamlingar som finns, för att fler människor i världen ska kunna njuta av samma enkla rättighet – ett glas rent vatten!

Den 22 mars 2013 uppmärksammar vi Världsvattendagen för 20:e året i rad. FN instiftade denna dag 1993 för att få människor i hela världen att fokusera uppmärksamheten på vikten av att verka för en hållbar förvaltning av världens vattentillgångar. Vi är alla – både människor, djur och växter, beroende av att ha tillgång till rent vatten. I en värld där vatten förorenas, försuras, övergöds och överutnyttjas till industriella syften, istället för att vårdas och vara den livgivande resurs som den borde vara, har vi alla ett ansvar att slå vakt om vår gemensamma hotade naturresurs: VATTNET!
Runt om i världen engagerar sig människor, och samlas till olika arrangemang den 22 mars, för att kräva ett större ansvarstagande och bättre skydd av vattnet på vår jord!

Du kan vara med – även här i Sverige behöver vattnet skyddas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *