”Vatten och Spillvatten” tema för Världsvattendagen 2017

Varje år, belyser Världsvattendagen en särskild aspekt av sötvatten. Under temat för 2017; ”Vatten och Spillvatten” gers en viktig möjlighet att befästa och bygga vidare på de tidigare Världsvattendagarna för att markera det nära sambandet mellan vatten och spillvatten (eller avloppsvatten) i strävan efter en långsiktigt hållbar utveckling. UN-Water samordnar Världsvattendagen-kampanjen på en internationell nivå och föreslår ett tema för varje år. I Sverige är det SHR (Svenska Hydrologiska Rådet) som koordinerar kampanjen. Inom kort kommer den nya kampanjen att lanseras – håll utkik efter den på den internationella World Water Day sidan Här!

På World Water Week i Stockholm, i augusti 2016, presenterade UN-Water planen för Världsvattendagen 2017. Då berättade man om den internationell kampanj som varje år samordnas av UNEP, FN-Habitat, UNU och WHO, med stöd av andra UN-Water-medlemmar och samarbetspartners. Där presenterades temat för Världsvattendagen 2017, ”Water and Wastewater”, med betoning på hur avloppsvattnet uppfattas som en värdefull resurs i cirkulära ekonomier. Man tog också upp frågor om säker hantering av avloppsvatten, så som en effektiv investering i människors hälsa och för friska ekosystem.

3 reaktion på “”Vatten och Spillvatten” tema för Världsvattendagen 2017

  1. blog

    What’s up to every body, it’s my first pay a visit of this blog; this weblog includes amazing and in fact excellent data designed for visitors.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *