Svenska loggan är klar!

Nu har en svensk logga lagts ut på den internationella hemsidan!  Du kan hämta den genom att gå in på den internationella kampanjsidan här och hitta ”svenska” under  rubriken ”official logos”. Blir det problem, så kan du kontakta mig, så ska jag se till att du får den via e-post. Jag hoppas att Ni alla – gamla och nya arrangörer känner er inspirerade av årets tema och att planeringarna redan är i full gång! Kom ihåg att det viktigaste är inte att vi fokuserar på årets tema – utan att vi höjer den allmänna medvetenheten om VATTNETS värde, och att vi riktar uppmärksamheten mot någon av alla de aspekter av vatten som finns – och som påverkar oss, och allt levande på jorden!  Behöver du hjälp med tips och idéer är det bara att ta kontakt via e-post eller telefon.

– Är du lärare eller elev på en skola – det finns många idéer på enkla arrangemang som ni kan göra; som att uppmärksamma den ökade försäljningen av vatten på flaska – sämre kvalité, stor miljöpåverkan och 1000 ggr dyrare än kranvatten! Gör en smaktest (blindtest) i korridoren och informera!

– Ordna så att vatten serveras extra vackert i skolmatsalen denna dag – fina karaffer med is och frusna bär! Att uppskatta det rena vatten vi har tillgång till, är ett bra sätt att fira Världsvattendagen!

– Ordna en insamling av pengar till något vattenprojekt i världen, kontakta WaterAid tex.

– Gör en tipsrunda med vattenfrågor – på er skola eller arbetsplats- den här dagen! Några fina priser att dela ut till vinnare är alltid roligt – hör er för om ert vattenbolag eller någon annan vill sponsra er med priser!

– Tänk på vilka samarbetsorganisationer ni kan hitta på er ort – finns det någon lokal FN-grupp, Naturskyddsföreningen, Jordens Vänner? Kontakta universitet, högskolor, vattenbolag, simhall, företag, studieförbund, muséer, läsnsstyrelse eller kommunen!

Lycka till !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *